Reserveren/afspraak?

Sluiten

Offerte/Brochure aanvragen / Plaats reserveren?

Wat wilt u aanvragen/reserveren?


Waar wilt u een afspraak voor maken?

Van ambtswoning tot gevangenis

Het Kasteel werd in betrekkelijk korte tijd gebouwd en domineert sindsdien de binnenstad van Woerden. De torens zijn met elkaar verbonden door in steen overwelfde gangen. Aan het einde van de 15e eeuw werd het gebruikt als ambtswoning van de Baljuw van het Land van Woerden. Deze functie behield het tot het einde van de 18e eeuw. In de 19e eeuw heeft het enige tijd dienst gedaan als gevangenis voor mannen en later voor vrouwen. Daarna functioneerde het als Centraal Magazijn voor legergoederen, een functie die het kasteel tot de begin jaren ’80 van de vorige eeuw behield.

condoleance 2111
kasteel-oud

Veilig onderkomen

De eerste vermelding dateert uit 1415 en is te vinden op een rekening voor de bouw van het kasteel. Op grond van dit document wordt aangenomen dat in 1410 met de bouw is begonnen. Rentmeester Heynric Hermans geldt als de eerste bewoner. Hij was kastelein en vertegenwoordigde de Brabantse hertog Jan van Beieren, bouwheer van het kasteel te Woerden. Toen al deed het kasteel dienst als veilig onderkomen voor de gasten van de hertog.

Van vergaderzaal naar feestlocatie

Van representatieve vergaderlocatie voor een klein gezelschap tot een feestelijke bijeenkomst tot 850 personen. Altijd al een de inspirerende locatie van talloze bijeenkomsten. Alle zalen ademen geschiedenis en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Of u nu op zoek bent naar een locatie voor een vergadering, training, congres, workshop, feest, huwelijksdag of andere bijeenkomst. Samen met u organiseren wij iedere denkbare bijzondere gelegenheid.

Meer informatie

zakelijk-presentatie
personeelsfeest

Vacatures bij Kasteel Woerden

Wil jij werken in een eeuwenoud Kasteel? Ben je op zoek naar een uitdaging van formaat in een sfeervol en duurzaam gastvrijheidsbedrijf? Dan ben jij bij Kasteel Woerden aan het juiste adres! Werken bij Kasteel Woerden betekent werken met ongeveer 30 gedreven collega’s. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor een uitstekende service aan onze gasten. Jij kan daar één van zijn. Benieuwd naar onze openstaande vacatures, klik dan HIER! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers voor in de bediening! Stuur je cv met motivatiebrief naar info@kasteelwoerden.nl

Onze partners

Om uw zakelijke bijeenkomst, huwelijksdag of (bedrijfs)feest compleet te maken werken wij met vaste leveranciers. Dus ook als het gaat om de inhuur van aanvullende audiovisuele middelen tot een DJ met saxofonist of prachtige bloemstukken; ook hierin kunnen wij u ontzorgen! Wij zijn erg trots op onze vaste leveranciers en stellen ze daarom graag aan u voor. 

 

Lees hier meer informatie over onze partners. 

snoek12