Reserveren/afspraak?

Sluiten

Offerte/Brochure aanvragen / Plaats reserveren?

Wat wilt u aanvragen/reserveren?


Waar wilt u een afspraak voor maken?

Traditie

Kasteel Woerden is het meest imposante monument van Woerden. Eeuwenlang heeft het kasteel een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Van imposante woning voor belangrijke Woerdenaren tot militair ziekenhuis, altijd bood Kasteel Woerden een veilig onderkomen voor haar gasten. Als unieke locatie voor de meeste uiteenlopende feesten en gelegenheden wordt deze traditie nog altijd voortgezet.

_MG_9152
kasteel-boven

Al eeuwen een veilig onderkomen voor gasten

De eerste vermelding van het kasteel dateert al uit 1415. Vanaf het vroegste begin deed het kasteel dienst als veilig onderkomen voor haar gasten. Inmiddels wordt al meer dan 600 jaar wordt op deze centraal gelegen locatie beraad gevoerd, gefeest en gedineerd. Nog altijd kunt u op uw speciale dag genieten van de bijzondere ambiance deze unieke locatie.

Eeuwenlang heeft het kasteel een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Van imposante woning voor belangrijke Woerdenaren tot militair ziekenhuis, altijd een veilig onderkomen voor haar gasten. Als unieke locatie voor de meeste uiteenlopende feesten en gelegenheden wordt deze traditie nog altijd voortgezet.

De eerste vermelding dateert uit 1415 en is te vinden op een rekening voor de bouw van het kasteel. Op grond van dit document wordt aangenomen dat in 1410 met de bouw van het kasteel is begonnen. Rentmeester Heynric Hermans geldt als de eerste bewoner. Hij was kastelein en vertegenwoordigde de Brabantse hertog Jan van Beieren, bouwheer van het kasteel te Woerden. Toen al deed het kasteel dienst als veilig onderkomen voor de gasten van de hertog.