Reserveren/afspraak?

Sluiten

Offerte/Brochure aanvragen / Plaats reserveren?

Wat wilt u aanvragen/reserveren?


Waar wilt u een afspraak voor maken?

Allervroegste geschiedenis van het kasteel

Ons pronkstuk is de Ridderzaal van Graaf Floris V, dit is onderdeel van de allervroegste geschiedenis van het kasteel. Als graaf van Holland en Zeeland was hij eigenaar van een steenhuis in Woerden. Een prominent gebouw in de geschiedenis van de stad en een voorloper van het huidige kasteel, al stond het vermoedelijk op een andere plek dan Kasteel Woerden nu.

De naam van de graaf wordt nu gebruikt voor de meest prominente zaal van het kasteel. Het dak van de Ridderzaal laat zich kenmerken door een unieke bouwstijl uit de 15e eeuw. De houten constructie doet denken aan een omgekeerd schip. Het verbaast dan ook niemand dat het dak is vervaardigd op basis van een historische houten pen-gat constructie zoals werd toegepast bij de bouw van zeilschepen.

Ridderzaal2
Ridderzaalkasteel woerden

Grote vergadering, jaarvergadering of bedrijfspresentatie

Door de grootte en statige uitstraling is de Floris V / Ridderzaal zeer geschikt voor grote bedrijfspresentaties, congressen, jaarvergaderingen. Of als plenaire ruimte voor iedere andere bijeenkomst, met een capaciteit tot 120 personen in theater opstelling. De zaal is voorzien van projectiemogelijkheid, een flipover en een uitgebreid audiosysteem met een draadloze handmicrofoon.

Huwelijksceremonie, receptie, diner of feest!

Sinds 2007 is Kasteel Woerden een officiele trouwloatie. Trouwen in stijl kan dus in de Floris / Ridderzaal. Geef elkaar het ja-woord op deze unieke trouwlocatie of kies voor deze zaal als locatie voor de receptie, romantisch diner of spetterend feest.  We nodigen u met veel plezier uit voor een bezoek om de loatie te bekijken.

Ridderzaal1