Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot bedrijfsfeest 100 200 500 600 personen bedrijfsfeesten personeelsfeesten congressen ridderzaal trouwen op de binnenplaats feesten vergaderingen ambachtelijk dineren

5 tips om de footprint van jullie deelnemers tijdens de zakelijke bijeenkomst te verkleinen

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!

Anno 2021 worden we met z’n allen steeds bewuster van ons gedrag en de invloed daarvan op het milieu. Zo eten we steeds minder vlees, zijn de pakken sojamelk niet aan te slepen en wordt de auto ingeruild voor de elektrische fiets. Welke kleine stappen u kunt nemen tijdens de bijeenkomst om een steentje bij te dragen? Dat leest u hier:

Tip 1 | Even geen vlees

Kies voor een vegetarische lunch, snacks of diner tijdens de bijeenkomst. Met één dag per week zonder vlees  bespaar je al 1 maand douchewater of 1740 gram CO2-uitstoot. Die vegetarische lunch, diner of borrel hoeft zeker niet saai te zijn. Ons nieuwe foodbook staat online met nog meer vegetarische items. Alle opties bekijken?

Download ons eventbook

Tip 2 | Werk digitaal

Papiergebruik en printen zijn de twee grootste boosdoeners als het gaat om papierverspilling. Per jaar gebruiken we gemiddeld 165 kilo papier per persoon en dat is al snel een halve boom. Maak tijdens de bijeenkomst gebruik van een online omgeving. Denk aan versturen van powerpoint sheets over de mail, hybrid vergaderen met live chat en stimuleer het gebruik van online documenten.

Tip 3 | Laat de auto staan

Stimuleer jullie deelnemers om de auto te laten staan en de fiets of het OV te pakken. Ideaal, want zo besparen we met z’n allen enorm veel Co2. Station Woerden bevindt zich trouwens op 3 minuten loopafstand van Kasteel Woerden, dus iedereen is binnen no time op locatie.

Tip 4 | Recycle

Tijdens een groot congres of seminar belanden er grote hoeveelheden naambordjes, poster en plastic in de afvalbak. Niet gek, maar het weggooien hiervan kan natuurlijk veel duurzamer. Overleg met onze hospitality managers om tijdens de bijeenkomst recycle bakken neer te zetten, zodat het afval een tweede leven kan krijgen.

Tip 5 | Verkort de reistijd

Deelnemers uit het hele land? Dat zijn aardig wat kilometers die gereden worden. Verkort de reistijd voor jullie deelnemers en kies voor een centraal gelegen locatie in het Midden van Nederland. Wat Kasteel Woerden en haar medewerkers doet om de footprint een stuk te verkleinen? Dat lees je hier.


Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!