kasteel woerden regio utrecht

Bruiloft locatie

Heb je JA gezegd? Gefeliciteerd! Nu op zoek naar een adembenemende locatie voor jullie bruiloft. Van een winterbruiloft in de Ridderzaal en 1001 kaarsen op de dinertafel ot een zomerbruiloft met een buitenceremonie een BBQ-diner. De meest bijzondere dag van jullie leven vier je natuurlijk op een bijzondere locatie. Ontdek alle mogelijkheden bij Kasteel Woerden.

Brochure aanvragen
kasteel woerden regio utrecht

Bruiloft in Kasteel

Een romantische bruiloft in een Kasteel. Als een echte jonkheer en jonkvrouw maken jullie een spetterend entree in koets (of gave sportauto natuurlijk) en krijgen jullie een warm onthaal van alle gasten. Na een intieme ceremonie is het tijd voor een toost op jullie als kersvers bruidspaar en misschien zelf jullie eigen bruidstaart. Tijd voor de borrel! Ook direct een mooi moment voor de groepsfoto’s op de binnenplaats. De gin-tonics vloeien rijkelijk en de heren genieten van de whiskey en sigarenbar. Het is 18:00 uur, tijd voor jullie huwelijksdiner. Hét moment waarop jullie de eerste avondmaal eten als kersvers bruidspaar. Na ontroerende speeches en het heerlijke dessert is het tijd voor een knallende afsluiter; jullie trouwfeest. De DJ is al begonnen de avondgasten staan klaar om jullie te verwelkomen. Dans tot in de late uurtjes en geniet met al jullie vrienden en familie van een memoral feest.

Klinkt als een sprookje niet waar? Een sprookje die werkelijkheid kan worden bij Kasteel Woerden. Ontdek alle mogelijkheden voor jullie bruiloft bij Kasteel Woerden en kom gerust eens langs voor een kennismaking en locatiebezoek.

Plan Locatiebezoek

Goede Bereikbaarheid

3 minuten rijden van de A12

Gratis parkeerplaatsen

150 meter van het centraal station

Centraal in de Randstad

Met trein 10 min. vanaf Utrecht CS

Unieke locatie

Huwelijksdag op één locatie

Sfeervol en Authentiek

Officiële trouwlocatie

Buiten trouwen mogelijk

Groot terras en binnenplaats

Dienstbaar

Gastvrij en professioneel

Ambachtelijke keuken

Duurzaam en bewust

Vriendelijke medewerkers

Technische assistentie ceremonie

kasteel woerden regio utrecht

Bruiloft op 1 locatie!

Dankzij de centrale ligging van ons Kasteel is jullie bruiloft goed bereikbaar voor al jullie gasten vanuit heel Nederland. Met een ruime keuze aan stijlvolle en unieke zalen hebben jullie dé trouwlocatie voor de fotoreportage, huwelijksvoltrekking, toost, borrel, diner, receptie en trouwfeest. De hele bruiloft op 1 locatie, de mogelijkheid om bij lekker weer naar buiten te kunnen en ieder moment in een andere unieke ruimte. Wij ondersteunen graag bij alle voorbereidingen en zaken die om de hoek komen kijken.

Zo wordt jullie bruiloft een dag om nooit te vergeten!

Bruiloft ontvangst op de brug Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie met trouwauto omgeving utrecht

Het ontvangst

Zien jullie het al voor je: Jullie komen aanrijden bij kasteel Woerden en al jullie gasten staan al klaar op de brug of binnenplaats om jullie feestelijk te ontvangen! Het is toegestaan om de auto tijdens de ceremonie in het gras voor het kasteel te zetten of om de auto op de binnenplaats te parkeren. Leuk voor de foto’s! Liever een entree maken in de ceremoniezaal? Dat kan ook!

Lees meer

Via de houten kasteelbrug komen jullie en de gasten op de indrukwekkende binnenplaats. De binnenplaats is voorzien van authentieke kinderkopjes. Via het glazentrappenhuis op de binnenplaats kunnen jullie het Kasteel betreden.

Hebben jullie al een entree in gedachten? Wij nemen jullie graag mee voor een aantal leuke opties.

Entree in een trouwauto op de brug of binnenplaats

Een Rolls-Royce, een Cadillac of een echte oldtimer. Wij hebben honderden verschillende auto’s voorbij zien komen. Hoe gaaf is het om met jullie trouwauto aan te komen en te stoppen onderaan de brug, waar jullie vrienden en geliefden jullie feestelijk op staan te wachten. Mooie foto gegarandeerd.

De trouwauto mag ook de binnenplaats opgereden worden. De gasten kunnen jullie in een haag opwachten en jullie feestelijk verwelkomen. De trouwauto mogen jullie zeker laten staan voor de foto’s.

Entree in de ceremoniezaal

Liever een entree in de ceremoniezaal? Stel je voor: Al jullie gasten zitten op hun plek, je aanstaande staat met spanning klaar en de muziek gaat aan; het is zo ver.

Indien jullie de gehele dag bij Kasteel Woerden trouwen, krijgen jullie een eigen ruimte van ons cadeau. Hier kunnen jullie van te voren omkleden, spullen opslaan en tussendoor even opfrissen.

Jullie entree extra feestelijk maken

Het ontvangst van jullie gasten kan je op verschillende manier invullen. Hieronder lezen jullie een aantal leuke tips of extra’s voor het ontvangst.

  • Sangria | Trouwen jullie in de zomer? Dan is een ontvangst met een glas sangria een leuke zomerse invulling
  • Glühwein of warme chocolademelk | Trouwen jullie in de winter? Dan kunnen we de gasten warm verwelkomen met glühwein of warme chocolademelk uit de ketel boven de vuurkorf
  • Koffie met lekkers | De gasten ontvangen met koffie en wat lekkers? Dat kan. Een koffie tuktuk is ook een leuk idee!
  • Ontvangst met lunch | Trouwen jullie wat eerder op de dag en moet er nog geluncht worden? Dan kunnen we de gasten ontvangen met een lunch. Deze kan zo eenvoudig of uitgebreid als jullie willen

Benieuwd naar nog meer mogelijkheden? Stel dan zelf jullie online offerte samen en bekijk al onze mogelijkheden.

Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot bedrijfsfeest 100 200 500 600 personen bedrijfsfeesten personeelsfeesten congressen ridderzaal trouwen op de binnenplaats feesten vergaderingen ambachtelijk dineren

Huwelijksceremonie

Geef elkaar het jawoord in het pronkstuk van Het Kasteel, de Floris V / Ridderzaal. Door onze gasten verkozen tot dé mooiste trouwzaal van het Groene Hart. Met haar prachtige houten plafond en stenen vloer is deze ruimte dé plek voor een intieme, romantische huwelijksceremonie tot wel 140 personen. Liever buiten trouwen? Dat kan op onze binnenplaats tot maar liefst 250 personen. 

Lees meer

Trouwen in de Floris V / Ridderzaal

Ons pronkstuk van Het Kasteel, de Floris V / Ridderzaal. Het dak van de Ridderzaal laat zich kenmerken door een unieke bouwstijl uit de 15e eeuw. Al eeuwenlang worden hier huwelijksfeesten gevierd. In deze ruimte kunnen wij een huwelijksceremonie verzorgen tot wel 120 personen en in combinatie met staan/zitten tot 140 personen. 

Direct voor de Floris V / Ridderzaal bevindt zich de Van Montfoortzaal. Deze ruimte dient al eeuwenlang als enige doorgang naar de Ridderzaal. Zodra de muziek aan gaat en je aanstaande staat te wachten gaat de deur open en zijn alle ogen op jou gericht.

 

Buiten trouwen

De Binnenplaats is dé plek voor een romantische huwelijksceremonie in de buitenlucht. De indrukwekkende binnenplaats is voorzien van authentieke kinderkopjes en kan ingericht worden zoals jullie dat willen. De binnenplaats biedt plek voor meer dan 150 gasten, maar is met de juiste opstelling ook geschikt voor kleinere gezelschappen.

Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot 100 200 500 600 personen trouwen feesten huwelijksfeest prosecco champagne

Toost, taart en borrel

Na het jawoord is het tijd voor een toost met een feestelijk glas prosecco of champagne om te proosten op jullie kersverse huwelijk. Na de toost kan jullie bruidstaart worden aangesneden. Aansluitend kan er heerlijk geborreld worden en is dit het perfecte moment voor de groepsfoto’s. Is het lekker weer? Dan kan het ook plaatsvinden op het terras of binnenplaats.

Lees meer

Toost en taart

Na het JA-woord volgt er natuurlijk een felicitatiemoment. Dit moment is niet compleet zonder bubbels en een heerlijke bruidstaart.  Wij verzorgen Prosecco of Champagne voor al jullie gasten, uiteraard kunnen wij ook een alcoholvrije variant verzorgen.

Bruidstaarten zijn verkrijgbaar in alle vormen, geuren, kleuren en smaken. Een bruidstaart is een zeer persoonlijke keuze en jullie zijn dan ook vrij om deze zelf te verzorgen. Uiteraard kunnen wij jullie wel informeren over onze favoriete banketbakkers. Liever geen bruidstaart? Misschien is een sweet table iets voor jullie!

Borrel en fotoreportage

Tijdens de borrel is er gelegenheid om foto’s te maken met jullie daggasten. De borrel / fotoreportage vindt plaats in de door jullie gekozen ruimte. Vraag jullie huwelijksadviseur voor tips en mooie plekjes voor de fotoreportage. Is het lekker weer? Dan kan de borrel ook plaatsvinden op de binnenplaats of het terras.

Ons grote terras ligt aan de zonzijde van Het Kasteel waardoor het van de eerste tot en met de laatste zonnestralen van het jaar hier heerlijk vertoeven is.

bruiloft diner trouwen terras WoerdenTrouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie kasteel woerden

Diner

Het diner is een speciaal onderdeel van jullie bruiloft. Samen met intimi nuttigen jullie de eerste maaltijd als getrouwd stel aan een prachtige opgedekte tafel. Geniet samen van de beste wijnen en heerlijke gerechten, vers bereid in onze eigen keuken. Een 3-gangen diner, een BBQ-diner, shared dinner of walking dinner. Wij verzorgen jullie huwelijksdiner precies zoals jullie dat willen.

Lees meer

Een intiem 5-gangen diner met 15 gasten of een walking dinner voor een groter gezelschap, er zijn talloze mogelijkheden.

Dineren in Kasteel Woerden

Dineren met jullie vrienden en geliefden aan één lange tafel in de Gewelven, dineren aan mooi opgedekte ronde tafels in de Ridderzaal of een informeel BBQ diner op het terras. Hoe jullie het huwelijksdiner ook in gedachten hebben, bij Kasteel Woerden is alles mogelijk.

Eigen keuken

Kasteel Woerden beschikt over een eigen keuken, waar al het eten op een zo’n verantwoorde en duurzame manier wordt gemaakt. Onze producten zijn veelal biologisch en seizoensgebonden.

Huwelijksdiner

Wij werken met verschillende menu’s, variërend van een uitgeserveerd gangenmenu, een shared dinner, BBQ-diner, dinerbuffet of walking dinner. Wensen jullie het menu aan te passen? Geen probleem! Onze chef bereid jullie huwelijksdiner precies zoals jullie dat willen.

De Proeverij

Drie keer per jaar organiseren wij De Proeverij voor al onze bruidsparen. Deze avond staat in het teken van goed eten en heerlijke wijnen waarbij jullie kennis kunnen maken met onze keuken, de bediening, de presentatie van de gerechten en alvast helemaal in huwelijkssferen kunnen komen. Vraag onze huwelijksadviseur naar de eerstvolgende proeverij.

kerkelijke inzegening trouwen kasteel woerden regio Utrecht en rotterdam huwelijk groene hart van nederland alle op 1 locatie groen buiten trouwen binnen feesten

Kerkelijke inzegening

Hebben jullie de wens om voor de kerk de trouwen? In de omgeving van Kasteel Woerden bevinden zich talloze kerken. Onze buren, de Bonaventura kerk bevindt zich op 1 minuut loopafstand. Wisten jullie dat het kerkelijk huwelijk ook in onze Floris V / Ridderzaal kan plaatsvinden? Onze huwelijksadviseurs vertellen jullie graag meer over de mogelijkheden en een passend programma.

Kasteel Woerden feestlocatie feesten trouwlocatie personeelsfeest verjaardag bedrijfsfeest tussen rotterdam amsterdam sfeervol groepen groepsgrootte 100 200 300 600 feest centraal geleden groene hart trouwen romantisch ridderzaal huwelijksdiner huwelijksceremonie huwelijkslocatie huwelijksfeest buiten trouwen binnen feesten taart en toost sfeervol alles op 1 locatie slotgracht binnenplaats trouwringen getuigen wedding weddingplanner geloftes verjaardagen babyshower feesten bedrijfsfeesten personeelsfeesten centraal in de randstad goed bereikbaar veel parkeerplaats vergaderlocatie congreslocatie

Receptie

Zijn jullie op zoek naar een unieke locatie om jullie trouwreceptie te organiseren? Verras jullie gasten met een sfeervolle receptie bij Kasteel Woerden. Samen met jullie organiseren wij een tot in de puntjes verzorgde trouwreceptie. Terwijl jullie gasten genieten van een stijlvol aangeklede ruimte en heerlijke versnaperingen, kunnen jullie onbezorgd genieten van alle felicitaties.

Lees meer

Receptie tot wel 300 gasten

Hoe jullie dagprogramma er ook uit ziet, een receptie is het perfecte onderdeel van de dag voor felicitaties en speeches. De Van Ommerenzaal is een geschikte ruimte voor grotere gezelschappen. In combinatie met het terras kunnen wij hier maar liefst 300 gasten ontvangen.

 

Felicitatiemoment na de kerk

Wanneer jullie een kerkelijk huwelijk gepland hebben staan is het vaak fijn om daarna een receptie te verzorgen. Dit is het moment waarop het felicitatiemoment kan plaatsvinden. Hebben jullie specifieke wensen qua catering, zoals een ontvangst met koffie en petit fours, een sweettable of diverse hapjes?

Stel hier binnen 10 minuten jullie eigen online offerte samen en bekijk al onze mogelijkheden.

Feest

Een spetterend huwelijksfeest, laat dat maar aan ons over! Bij Kasteel Woerden wordt al 600 jaar feest gevierd. Wij weten als geen ander hoe je een onvergetelijk trouwfeest organiseert. Samen met jullie organiseren we een spetterende feestavond in een van de stijlvolle zalen die ons kasteel rijk is. De stijlvolle zalen hebben stuk voor stuk een verrassend interieur. In overleg met jullie richten wij de zaal in, zodat het bruiloftsfeest precies de uitstraling heeft die er gewenst is. DJ show of entertainment? We adviseren graag of regelen het allemaal.

Lees meer

Een feestavond tot 300 personen

Dansen tot in de late uurtjes met maarliefst 300 gasten. De Van Ommerenzaal is maar haar industriele look de perfecte ruimte voor een spetterend feest. Deze ruimte bevindt zich op de begane grond en grenst aan zowel onze binnenplaats als het terras. In combinatie met het terras en tenten is deze prachtige ruimte geschikt voor maar liefst 300 gasten. Het uitzicht op de Bonaventura Kerk, welke ’s avonds mooi oplicht, krijgen jullie een gratis bij!

 

All-inclusive feest

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder muziek, drankjes en heerlijke hapjes. Wij zorgen ervoor dat jullie huwelijksfeest tot in de puntjes is verzorgd en de gasten voorzien worden van heerlijke hapjes en drankjes. Wisten jullie dat het feest zelfs tot 2:30 uur door mag gaan. Overnachten in de omgeving? Onze huwelijksadviseur adviseren jullie graag over de mogelijkheden.

Trouwtarieven

Benieuwd hoe jullie bruiloft er bij Kasteel Woerden uit kan zien? Lees hier meer over onze tarieven. Direct een kostenplaatje ontvangen? Stel hier online jullie eigen offerte samen en bekijk al onze mogelijkheden.

Meer informatie

Zalen

Kasteel Woerden beschikt over acht verschillende zalen  met ieder een eigen sfeer en twee buitenplaatsen die geschikt zijn voor jullie bruiloft. Daarbij is het mogelijk om jullie gehele bruiloft bij ons op één locatie te vieren.

Meer informatie

Wedding Deals

Jullie huwelijksdag vieren op een Kasteel tegen een scherpe prijs? Met een wedding deal profiteer je van een aantrekkelijke deal tegen een scherpe prijs. Zelfs in het hoogseizoen. Bekijk hieronze opties.

Meer informatie

Reviews

Wisten jullie dat wij gemiddeld met een 9,5 worden beoordeeld? Nieuwsgierig hoe onze bruidsparen het trouwen bij Kasteel Woerden hebben ervaren? Lees hier de verhalen en ervaringen van voorgaande bruidsparen.

Meer informatie

Partners

Wij zijn trots op de samenwerking met onze vaste trouwpartners en stellen ze daarom graag aan jullie voor. Hartstikke handig natuurlijk, want zij kennen onze locatie op hun duimpje en zitten in de buurt.

Meer informatie

FAQ

In de voorbereidingen naar jullie huwelijksdag moet er natuurlijk veel geregeld worden. Wij hebben de veelgestelde vragen voor jullie op een rij gezet. Lees hier ook tips voor het plannen van jullie grote dag.

Meer informatie

Onze brochure

Jullie huwelijksdag is een heel bijzonder en speciaal event. In onze brochure vind je onder andere het foodbook, tips en de verschillende mogelijkheden voor jullie huwelijksdag bij Kasteel Woerden. Benieuwd? Download de brochure nu.  

kasteel woerden regio utrecht

DAAROM TROUWEN IN KASTEEL WOERDEN!

Acht uniek ruimtes, twee buitenplaatsen èn een eigen parkeerplaats

Kasteel Woerden dé locatie voor vergaderingen, feesten en bruiloften

Ambachtelijke keuken

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Een rijksmonument wat al meer dan 600 jaar een veilig onderkomen is voor haar gasten

Een sfeer en uitstraling met de juiste mix tussen authentiek, modern en industrieel

Een ervaren en super enthousiast team dat zorgt voor onbezorgde gastvrijheid

Een iconische evenementenlocatie, centraal in de Randstad

Trouwen, feesten, vergaderen, trainen dineren nabij Utrecht Amsterdam Rotterdam en Den Haag

Centraal in de Randstad, een iconische evenementenlocatie in de provincie Utrecht

Met maximaal 1 overstap in het OV bereik je de rest van Nederland

Meer dan vier treinen per uur naar Den Haag, Rotterdam, Schiphol, Utrecht of Amsterdam

3 minuten rijden van de A12

Prosecco aperitief voor bruiloften, recepties, feesten en meer

Meer dan 600 jaar wordt er al getrouwd in Kasteel Woerden. Trouwen; de meest romantische sfeervolle en feestelijke huwelijksdagen beleef je in het Groene Hart van de Randstad op amper 20 minuutjes rijden vanaf Utrecht