Wij geloven dat echt eten bestaat uit pure ingrediënten, bereid door mensen. Zo werkt onze chef graag met streek- en seizoensproducten van biologische komaf en hebben wij ieder seizoen wisselende menu’s die met zorg en liefde worden bereid. Met als kers op de taart sfeervol genieten in de bijzondere ambiance van een echt Kasteel.
Om voedselverspilling tegen te gaan proberen wij zo efficiënt mogelijk in te kopen. Producten die over zijn? Die verwerkt onze chef maar al te graag in gezonde smoothies, rijke soepen, lekkere sauzen of appeltaart. TIP: De verse appeltaart van onze Judith is zeker het proberen waard!
Als trotse partner van Made blue doneert Kasteel Woerden voor iedere liter water 1 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden met een permanent watertekort.Made blue investeert in waterprojecten in landen waar dat het hardst nodig is. Inmiddels is er al ruim 2,5 miljoen liter water beschikbaar gesteld. Daarnaast maken wij gebruik van duurzame en herbruikbare glazen karaffen om verspilling tegen te gaan.
Bier | Aan de tap hebben we biologische bieren van brouwerij de Leckere uit de Meern. Daarnaast serveren wij ook overheerlijke (bock)biertjes op de fles. Lekker voor tijdens de borrel of te serveren als ‘speciaalbierenbar’
Koffie | De heerlijke biologische koffie is van Banderij Peeze. Op iedere etage bevindt zich een coffee counter waar al uw gasten kunnen genieten van deze duurzame koffie.
Sappen | Onze vruchtensappen komen van Schulp. Deze vruchtensappen bestaan uit 100% vers fruit van Hollandse bodem en zijn extra lekker tijdens de lunch, als afternoon break of een gezond alternatief voor de kids.
Wijn | Onze biologische wijnen komen van vine to wine. Dit zijn heerlijke wijnen van wijnhuizen uit de Côtes de Provence en Languedoc. De bruisende wijnen komen van Hollandse bodem van Bruisend WijnHuis Domein Holset. De wijngaarden gelegen op de heuvels van Limburg produceren prijswinnende mousserende wijnen met druivenrassen als Cabarnet Blanc, Souvignier gris, Chardonnay en Pinot noir.
Start de bijeenkomst met een early morning breakfast of sluit jullie huwelijksdag af met een intiem ontbijt in één van onze zalen. Het ontbijt verzorgen wij in buffetvorm of in de eigen ruimte. Denk aan een smakelijk ontbijt bestaande uit: verse croissants uit de oven, diverse broodjes met hartig broodbeleg (zoals kaas, brie, ham en rosbief), zoet broodbeleg, roomboter, gekookte eieren, yoghurt en fruitsalade. Daarbij serveren we uiteraard verse koffie, melk en verse vruchtensap.
Het ontbijt uitbreiden of aanpassen met vegetarische of extra warme items? Onze chef denkt graag met jullie mee.
De bijeenkomst even onderbreken met verse koffie en een (healthy) snack? Wij serveren diverse healthy breaks zoals muesli repen, een smoothie of vers fruit. Daarnaast bakt onze chef iedere week verse huisgemaakte zoete lekkernijen, zoals brownie en boterkoek. Uiteraard mogen ’s middags de verse kaasbroodjes, flammkuchen of het klassieke broodje kroket niet ontbreken. Iets te vieren? Dan zijn petit fours (met logo) of een assortiment gebak van De Patisserie om de hoek een leuke aanvulling. Onze professionals vertellen jullie graag meer over de mogelijkheden.
Geniet van een uitgebreide lunch in Het Kasteelcafé, in de eigen ruimte of bij lekker weer op het terras. Onze lunch bestaat uit luxe belegde broodjes, een soep van de chef, handfruit en melk en jus d’orange. De lunch verder uitbreiden of aanpassen? Denk dan bijvoorbeeld aan een extra salade, yoghurt met granola of warme items zoals flammkuchen. Uiteraard houdt onze chef ook rekening met vegetariërs en veganisten. Benieuwd naar alle mogelijkheden?
Een geslaagde borrel gaat gepaard met goed eten en drinken. Daarbij mogen de borrelhapjes natuurlijk niet ontbreken. Van de klassieke bitterbal of kaasplank tot heerlijke blini’s met zalm of spicy chicken wings. En voor de vegetariërs onder ons hebben we uiteraard genoeg alternatieven. Tijdens de borrel serveren we (tap)bier van De Leckere en verse sappen van Schulp en heerlijke wijnen uit de Côtes de Provence en Languedoc. Net even wat extra’s? Dan is een gin tonic bar of een smaakwatertap een leuke invulling. Zo is er voor ieder wat wils. Meer weten over alle mogelijkheden?
Van een uitgebreid 3-gangen diner tot informeel dinerbuffet en van zomer of winter BBQ tot luxe walking dinner. Geniet van de lekkerste gerechten uit eigen keuken al vanaf 19,50 euro per persoon. Onze chef werkt graag met seizoensproducten uit de streek en heeft voor ieder seizoen verschillende menu’s samengesteld. Uw diner aanpassen of zelf een voorstel doen? Onze chef denkt graag met u mee. Download de brochure om alle mogelijkheden op gebied van eten en drinken te bekijken.
Biologische en seizoensproducten
Streekproducten uit Woerden e.o.
Ieder seizoen een ander menu
No waste policy
Duurzaam inkopen
Uitgeserveerd (3)(4)(5)-gangen diner
Shared dinner
Uitgebreid dinerbuffet
Zomer of winter BBQ
Walking dinner streetfood of deluxe