Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot bedrijfsfeest 100 200 500 600 personen ridderzaal trouwen op de binnenplaats feesten vergaderingen ambachtelijk dineren gewelven 90 personen aan één tafel

Tips voor bruiloftsdecoratie | geef warmte en sfeer aan jullie trouwlocatie!

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!

Bruiloftsdecoratie kan de ceremoniezaal, dinertafel of feestzaal zoveel meer sfeer geven. Met een beetje creativiteit hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Wij zetten 7 tips voor bruiloftsdecoratie op een rij voor jullie bruiloft!

Tip 1 | Bloemen, bloemen en nog meer bloemen 

Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Hebben jullie een thema in gedachten? Pas je bloemen hier dan op aan. De grote boeketten in bijvoorbeeld de ceremonie of dinerzaal zijn een echte eye catcher en geven de ruimte een prachtige look. Hebben jullie een kleiner budget? Kies dan voor een kleiner boeket of laat een aantal grote bloemen inbinden. Uiteraard kunnen jullie ook voor kleine vaasjes met veldbloemen of droogbloemen gaan. De Floris V / Ridderzaal kan aankleed worden met prachtige boeketten, bundeltjes bloemen aan de stoelen bij het gangpad of bloemenblaadjes op de loper.

All the way gaan? Dan is een bloemenboog een prachtige en romantische vorm van bruiloftsdecoratie voor in de ceremoniezaal. Gebruik hiervoor dezelfde bloemen als die van je bruidsboeket. Zo heb je ook direct een prachtige achtergrond voor de foto’s. Extra tip: Vind jullie gehele dag op één locatie plaats? Neem de bloemen dan mee naar de volgende ruimte. Scheelt weer extra in de kosten. Extra advies nodig? Dan stellen wij jullie graag voor aan onze trouwpartner De Bloemrijke Verleiding.

Tip 2 | 1001 kaarsen

Kaarsen geven een ruimte een intieme en romantische sfeer. Pluspunt twee: het kost ook nog eens niets! De Floris V / Ridderzaal beschikt over een aantal grote kandelaars waar jullie gebruik van kunnen maken. Daarnaast is de Gewelven dé plek waar kaarsen het helemaal doen. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen op de trap naar beneden en kleine kandelaren op tafel. Extra tip: hebben jullie ook een avondfeest geboekt? Dan is het ontzettend gaaf om kaarsen (of LED kaarsjes) te plaatsen langs de brug of op de binnenplaats.

Kaarsen in de Gewelven

Tip 3 | Rol een (rode) loper uit

Met een loper in de ceremoniezaal creëer je een mooie sfeer en indeling van de ruimte. De loper zorgt direct voor een duidelijk gangpad en kan aangekleed worden met bloemblaadjes, kandelaren of droogbloemen. Onze Floris V  / Ridderzaal beschikt over een zwarte loper waar jullie zeker gebruik van mogen maken. Liever een witte of rode loper? Dan mogen jullie deze zelf meenemen..

Tip 4 | Tafeldecoratie voor tijdens het diner

Het huwelijksdiner is het moment waarop jullie als kersvers bruidspaar de eerste maaltijd nuttigen met vrienden, familie en geliefden. Met tafeldecoratie geef je de dinertafel het echte WAUW-effect. Denk bijvoorbeeld aan custom made menukaarten, naamkaartjes, onderborden of eigen servetten met servetringen. De dinerruimtes bij Kasteel Woerden worden aangekleed met wit linnen, een wit servet, glaswerk en bestek. Alles wat kleur geeft mogen jullie dus zelf meenemen! Willen jullie het liever uitbesteden? Dan stellen wij jullie graag voor aan onze trouwpartner blush and colours. Claudine zorgt er dan voor dat de gehele styling geregeld wordt.

Extra tip: met naamkaartjes zorg je er voor dat alle gasten weten waar ze zitten en het zorgt er direct voor dat het uitserveren soepeler verloopt.

Welkoms bord kasteel woerden

Tip 5 | Welkomstbord bij het entree

Een welkomstbord is een leuk en hippe vorm van decoratie en zorgt direct voor een warm welkom voor alle bruiloftsgasten. Uiteraard kan je er voor kiezen om een custom made bord te bestellen op glas, canvas of hout. Een iets kleiner budget? Wij beschikken over een krijtbord die mooi geletterd kan worden met een welkomsttekst. Natuurlijk kan je het ook DIY – Do It Yourself. Gooi je creativiteit er op los en ga zelf aan de slag met een zelfgemaakt welkomstbord.

Tip 5 | Welkomstbord bij het entree

Een welkomstbord is een leuk en hippe vorm van decoratie en zorgt direct voor een warm welkom voor alle bruiloftsgasten. Uiteraard kan je er voor kiezen om een custom made bord te bestellen op glas, canvas of hout. Een iets kleiner budget? Wij beschikken over een krijtbord die mooi geletterd kan worden met een welkomsttekst. Natuurlijk kan je het ook DIY – Do It Yourself. Gooi je creativiteit er op los en ga zelf aan de slag met een zelfgemaakt welkomstbord.

Welkoms bord kasteel woerden

Tip 6 | (Wens)ballonnen

Op zoek naar iets speelser? Dan zijn ballonnen leuk als extra decoratie. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ballonnen op de brug, een ballonnenboog bij het entree of ballonnentrossen voor tijdens het feest.

Extra tip: De avond feestelijk en op een romantische manier afsluiten? Dan zijn wensballonnen een leuk idee. Om het milieu niet te belasten adviseren wij 100% biologisch afbreekbare wensballonnen.

Tip 7 | Wees creatief met licht!

Het juiste type licht kan zowel de binnen- als buitenruimte een prachtige warme sfeer geven. Denk bijvoorbeeld een lichtletters met de tekst: MRS & MRS. direct bestellen? Neem dan eens een kijkje bij luxelichtletters.nl. 

Voor de verlichting buiten zijn fakkels, lichtgordijnen of LED verlichting ook prachtig. In combinatie met onze vuurkorven geeft dit een warme uitstraling.

Budget tip | Maak een moodboard!

Maak van te voren een moodboard op Pinterest en verzamel alle leuke ideeën en spulletjes. Welk budget jullie ook in gedachten hebben; met creatieve hulptroepen kom je al heel veel.

 

Veel plezier met de voorbereidingen! En deel deze tips voor bruiloftsdecoratie met jullie ceremoniemeester. 


Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!