Huwelijksceremonie op de binnenplaats buiten trouwen kasteel woerden

Trouwen op zondag. Tips en voordelen op een rij

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!

Trouwen op zondag? Kan dat? Jazeker! Trouwen op zondag wordt de laatste jaren zelfs steeds populairder. En niet alleen omdat de populaire dagen al snel vol zitten, ook omdat trouwen op zondag heel veel voordelen heeft. Welke voordelen dat zijn? Dat lees je in deze blog.

 

Ook geeft onze huwelijksspecialist een aantal tips en must knows voor een sprankelende bruiloft op zondag!

Huwelijksceremonie in de Ridderzaal

Trouwen op zondag. Hoe gaat dat in z’n werk?

Als je jullie trouwlocatie en trouwdatum eenmaal hebt gevonden kan je vanaf 1 jaar vóór jullie bruiloft registreren en boeken bij De Gemeente. In de Gemeente Woerden doe je dit op de website in het trouwloket en vervolgens doorloop je alle stappen.

 

Wist je dat.. Kasteel Woerden een officiële trouwlocatie is? Trouwen op zondag is dus geen probleem. In het trouwloket vind je Kasteel Woerden onder ‘vrije trouwlocatie’

 

Natuurlijk starten de voorbereidingen met een vinden van een trouwdatum en trouwlocatie. Zodra jullie een datum en locatie hebben gevonden is het mogelijk om deze datum twee weken in optie te houden. Een optie op een datum betekent dat jullie als eerste de mogelijkheid hebben om deze datum vast te leggen.

Is mijn trouwdatum beschikbaar? Bel gerust!
Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot bedrijfsfeest 100 200 500 600 personen personeelsfeesten congressen ridderzaal feesten huwelijksfeest

Wat kost dat, trouwen op zondag?

Trouwen op zondag is in De Gemeente Woerden de duurste optie. Voor de registratie, de ambtenaar en het papierwerk betaal je in 2022 €1190,- euro. Wil je een ambtenaar van buitenaf aanstellen? Of denk je aan een BN’er of goede vriend of om? Dat komen daar nog extra kosten bij. De kosten variëren van €250 tot €400 euro.

 

Een overzicht van de kosten vind je trouwens hier onder het kopje ‘vrije trouwlocaties’.

Leveranciers zoals een fotograaf, bloemist of patissier rekenen over het algemeen geen extra kosten op zondag. Vraag dit voor de zekerheid nog even na!

Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie amsterdam modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot 100 200 500 600 personen trouwen feesten huwelijksfeest

Kosten trouwlocatie

Bij Kasteel Woerden betaal je op een zondag niets extra’s. Het glas prosecco of het 3-gangen diner is even duur als op een maandag, net zoals de huur van de zalen. Met een Sunday Wedding Deal ben je soms zelfs goedkoper uit! Ook hebben we sinds januari 2022 een nieuw arrangement; de Sunday Wedding Lounge Party. Een heerlijke dag in relaxte sferen met huwelijksceremonie, bubbels, uitgebreid diner wat overloopt in een feest tot 22:00 uur. Zo zijn jullie gasten nog heerlijk op tijd thuis en hebben jullie toch een complete bruiloft.

 

Meer lezen? Bekijk dan onze Sunday wedding deals

5 voordelen van trouwen op zondag!

Trouwen op zondag heeft zeker een aantal voordelen. 5 voordelen op een rij

Kasteel Woerden feestlocatie feesten trouwlocatie personeelsfeest verjaardag bedrijfsfeest tussen rotterdam amsterdam sfeervol groepen groepsgrootte 100 200 300 600 feest centraal geleden groene hart jubileum trouwlocatie

1 | Beschikbaarheid datum

Meer kans dat jullie droomlocatie beschikbaar is! Verliefd geworden op jullie locatie? Op een zondag is de kans nog groter dat deze beschikbaar is op de datum die jullie voor ogen hebben! Dat betekent snel schakelen! 

2 | Geen vrije dagen opnemen

Zondag is voor de meesten een vrije dag. Scheelt dat even! Er hoeven dus geen vrije dagen opgenomen te worden. De kans is trouwens ook groot dat al jullie genodigden kunnen, want op zondag wordt er nou eenmaal minder gepland dan een vrijdag of zaterdag.

3 | Ontspannen dag om te vieren

De zondag staat bekend als een rustig. Een dag met een ontspannen sfeer! Trouwen op zondag geeft dus eigenlijk direct al een ontsnappen sfeer aan jullie bruiloft. Of je nou wilt eindigen met een uitgebreid diner, een cocktail hour of een feest, alles is mogelijk op de zondag.

4 | Intieme dag

Zondag is de meest gekozen dag voor bruiloften zonder groot feest. Met een passend programma kan je dus een intieme dag creëren met jullie genodigden. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze arrangementen!

5 | Jullie favoriete fotograaf en/of patissier is vast en zeker beschikbaar

Naast een trouwlocatie zijn er natuurlijk nog meer leveranciers waar je rekening mee moet houden. De fotograaf is daar een van en populaire fotografen zijn soms als 1 jaar volgeboekt. Op een zondag maak je dus nog meer kans bij jullie favoriete fotograaf.

TIP! Beschikbaarheid data

Op zoek naar een mooie trouwdatum? Wij vonden 5 mooie trouwdata op zondag in 2022 en 2023! Benieuwd naar de beschikbaarheid? Bel of mail gerust, dan kijken we direct even.

 

❤️ Zondag 22-05-2022

❤️ Zondag 02-10-2022

❤️ Zondag 23-04-2023

❤️ Zondag 03-09-2023 Heb je een andere zondag in gedachten?

 

Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met onze huwelijksadviseurs om direct te schakelen.

 

❤️ TIP: Lees ook de blog: 10 Nederlandse huwelijkstradities

huwelijksfeest kasteel woerden Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie regio amsterdam en rotterdam centraal slotgracht buiten trouwen binnen feesten band dj muziek entertainment

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!