Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot bedrijfsfeest 100 200 500 600 personen bedrijfsfeesten personeelsfeesten congressen ridderzaal trouwen op de binnenplaats feesten vergaderingen ambachtelijk dineren

Catering bruiloft | Tips van onze chef!

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!

Welke cateringformule kies jij voor jullie bruiloft? Onze chef geef jullie graag wat inspiratie!  Naast een prachtige trouwlocatie is de catering voor de bruiloft minstens net zo belangrijk. Een bruiloft gaat vaak gepaard met goed en lekker eten. Er zijn talloze mogelijkheden voor jullie huwelijksdiner en de hapjes tijdens de borrel, receptie of het feest. Ben jij nog op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder en bekijk de tips voor de catering bruiloft. 

Optie 1 | Sit down diner

 

Een zittend diner is de meest klassieke vorm van diner voor de bruiloft. Alle gasten nemen plaats aan tafel en worden door de gastheren en -vrouwen tot in de puntjes verzorgd. De dinertafel is voorzien van tafelwater, brood en indien gewenst een aantal wijnen.

 

Traditioneel krijgen de gasten een 3-gangen diner gepresenteerd, welke jullie van te voren selecteren. Uiteraard kan het diner uitgebreid worden naar een 4-, 5- of 6-gangen diner. Denk ook aan bijvoorbeeld extra items zoals friet voor de kinderen, een spoom, een amuse. Gaan jullie voor een compleet plaatje? Dan is een wijnarrangement een mooie aanvulling.

 

Hebben jullie zelf een leuk voorstel voor de catering van de bruiloft? Bespreek dit gerust met jullie specialist!

Optie 2 | Shared dinner

 

Dé trend van de afgelopen jaren en onwijs gaaf in De Gewelven; het shared dinner. Het shared dinner zorgt voor een bourgondische sfeer, aangezien de gasten diverse gerechten met elkaar delen. Ook bij het shared dinner nemen de gasten plaats aan tafel. De gerechten worden gepresenteerd op grote etagères en houten planken en iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Een shared dinner zorgt er ook direct voor verschillende gezelschappen sneller met elkaar aan de praat raakt. In combinatie met prachtige aankleding en kaarsen zorgt dit diner voor het echte WOW-effect.

 

Benieuwd naar de gerechten? 3 keer per jaar organiseren wij De Proeverij waarbij jullie diverse gerechten kunnen proeven. Informeer naar de eerstvolgende datum.

Optie 3 | BBQ-diner

Zijn jullie op zoek naar een informeel diner in zomerse sferen? Dan is een BBQ-diner met live cooking ontzettend gaaf! De chef ruilt de keuken in voor een live cooking spektakel op het terras of binnenplaats. Het BBQ-diner is erg leuk in de zomer met een heerlijke avondzon, maar is ook in de winter mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervol terras met vuurkorven, heaters, kleedjes en verlichting.

Optie 4 | Showcooking

Als jullie op zoek zijn naar een beetje entertainment dan is een showcooking diner het diner voor jullie. Bij een showcooking diner worden de gerechten a la minute bereid en gepresenteerd. Verwacht een kookspektakel met vlammen die de pan uit swingen en jongleren met flesjes dressing. De exacte invulling kunnen jullie zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, sabayon of gerechten in oosterse sferen.

Optie 5 | Walking dinner

 

Tijdens een walking dinner worden jullie en de gasten verwend met kleine gerechten. De naam zegt het al; dit is een diner waarbij de gasten blijven staan en is een mooie invulling voor een informele sfeer. De exacte invulling is helemaal aan jullie, of jullie nou gaan voor een walking dinner in streetfood style of luxe 8-gangen diner. 

 

Tip: het walking dinner is een mooie invulling voor grotere gezelschappen. Met extra entertainment zoals een DJ of band kan het diner op een ontspannen manier overlopen in het feest.

Optie 6 | Dinerbuffet

 

Het dinerbuffet is een diner vorm waarbij de gasten zelf kunnen kiezen wat en hoeveel er precies op hun bord komt. Het leuke aan een dinerbuffet is dat het je de mogelijkheid geef om verschillende opties aan te bieden. Denk aan verse pasta’s, salades, warme gerechten, koude gerechten en een dessertbuffet. Hebben jullie zelf creatieve ideeën? De chef houdt hier graag rekening mee!

 

Nieuwsgierig geworden naar alle menu’s en mogelijkheden? Stel dan binnen no time een huwelijksofferte op en lees meer over alle gerechten.


Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!