Ervaringen van onze stagiaires

Wij kunnen zelf natuurlijk vertellen wat een stage bij Kasteel Woerden allemaal inhoudt en hoe leuk dat is, maar dat kunnen onze (oude) stagiaires natuurlijk veel beter. Je leest hier meer over de verhalen en ervaringen van onze stagiaires. Van leerdoelen tot een typische werkdag. Ben je benieuwd hoe onze locatie er van binnen uit ziet? Kom gerust eens langs, dan vertellen we je graag meer.

kasteel woerden regio utrecht

Het verhaal van Demi van der Laan

Demi van der Laan studeert aan het MBO Utrecht en heeft 5 maanden stage gelopen bij Kasteel Woerden. De stage zit er sinds 14 januari 2022 op.

 

Een leerzame periode met, ondanks corona en rustige tijden, uiteenlopende werkzaamheden. Want geen dag is hetzelfde in ons 600 jaar oude Kasteel.

 

Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over Demi en haar inzet gedurende haar stage. Om te vragen hoe Demi haar stage heeft ervaren, hebben we haar kort geïnterviewd.

Kasteel Woerden stage lopen Demi leerzame stage in een 600 jaar oud kasteel

Wij kennen elkaar natuurlijk al, kun je jezelf even voorstellen, wie ben jij? 

Ik ben Demi van der Laan, ik ben 18 jaar oud en ik loop op dit moment stage bij Kasteel Woerden. Ik heb al heel wat ervaring in de horeca. Ik werk al bijna 3 jaar bij buitenplaats Kameryck, ook in de bediening, net zoals hier.

Mijn ouders hebben een biologische boerderij en zien hier erg actief mee. Dus we hebben een boerderij winkel en diverse activiteiten.

Verder zit ik op voetbal en spendeer ik veel tijd met vrienden en vriendinnen.

Ik heb 5 maanden stage gelopen op de banqueting afdeling van Kasteel Woerden.

Wat studeer je? 

Eventmanagement, MBO Utrecht – Ik zit in mijn tweede jaar, dus ik moet nog een jaar.

Wat ga je na je studie doen? 

Waarschijnlijk Hotelmanagement, maar dat weet ik nog niet zeker.

Wat vond je het állerleukste aan jouw stage bij Kasteel Woerden?

Ik denk dat je heel veel verschillende dingen leert dus je bent op verschillende vlakken bezig en daarvan leer je veel. Vooral als je daar zelf open in staat.Ik denk dat als je met een open houden veel kunt leren hier. Bij uitdagingen dacht ik ook; laten we het maar gewoon doen!

Het leukste als gebeurtenissen toch wel de feestavonden. Ik heb ze niet vaak gelopen, maar het hele draaien van de feestavond, de reuring en het gezellige vond ik ontzettend leuk.

 

Oh en natuurlijk de borrels na het werk niet te vergeten! Haha.

Wat ga je absoluut niet missen aan jouw stage bij Kasteel Woerden?

Het opruimen en klaarzetten van de ruimtes. Dat vond ik niet zo uitdagend. Ik probeer overal altijd wel ergens een uitdaging in te zoeken en bij deze werkzaamheden vond ik die niet. Het hoort er natuurlijk bij en gelukkig is er een leuk team om het gezellig mee te hebben.

Als je Kasteel Woerden 1 tip mag geven, wat zou dat dan zijn? 

Kasteel Woerden is alsmaar aan het groeien en het wordt steeds drukker. Voor de drukke periodes is er veel opslag nodig. Kasteel Woerden heeft een torentje die nu verhuurd is. Het zou een mooie kans zijn om die in de toekomst in te zetten als eigen ruimte die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de opslag.

 

Tegenover het kasteel zitten de buren; Abrona. Dit is nu een plek voor begeleid wonen, maar hoe mooi zou het zijn als dit van Kasteel Woerden wordt en hier een hotel van wordt gemaakt. Dit zou echt een unieke kans zijn.

 

Als tip (of eigenlijk zijn het er twee) zou ik Kasteel Woerden willen meegeven om door te gaan zoals jullie nu doen (want dat gaat erg goed, haha) en te kijken naar unieke kansen zoals een uitbreiding met hotelkamers of uitbreiding voor extra opslag. 

Wat heb je geleerd tijdens jouw stage? 

Ik had vooraf aan aantal leerdoelen opgesteld. Deze heb ik allemaal behaald. Mijn eerste doel was groeien in een leidinggevende functie. Ik kreeg hier tijdens mijn stage veel vrijheid in en mocht al snel eigen evenementen lopen en collega’s aan te sturen. Als je laat zien dat je het kan, initiatief toont en vragen stelt krijg je bij Kasteel Woerden veel vrijheid en snel de kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen. Dit vond ik erg leuk.

 

Mijn tweede leerdoel was sterker worden in communiceren. Niet alleen naar de gasten toe, maar ook naar collega’s, klantencontact en het aannemen van de telefoon. Kasteel Woerden werkt, net zoals veel bedrijven, met een divers team. Jong en oud en iedereen met zijn of haar eigen kwaliteiten. Ik heb geleerd om met verschillende mensen om te gaan en te communiceren en denk dat ik hier in de toekomst veel aan kan hebben.

Wat zou je toekomstige stagiaires adviseren?

Vragen, vragen, vragen. De eerste dagen komt er natuurlijk veel informatie op je af. Het is dan ook helemaal niet erg als je niet alles direct weet. Stel vooral veel vragen, desnoods 3 keer dezelfde. Zo leer jij jouw stagebedrijf goed kennen én laat je direct zien dat je interesse toont en wilt leren.

 

Tijdens mijn stage bij Kasteel Woerden merkte ik al snel dat ik meer verantwoordelijkheden kreeg, doordat ik initiatief toonde en veel vragen stelde. Ik zou dit aan alle toekomstige stagiaires willen meegeven; want hiermee zorg je automatisch voor een uitdagendere stage met eigen verantwoordelijkheden.

kasteel woerden regio utrecht

Enthousiast geworden?

Reageer dan snel op een van de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@kasteelwoerden.nl t.a.v. Barbara den Dulk.

 

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten!

Solliciteer direct!