Kasteel Woerden regio utrecht rotterdam amsterdam Trouwlocatie trouwzaal huwelijksfeest huwelijkslocatie feestlocatie modumentaal sfeervol grote capiciteit gezellig evenementenlocatie events groot 100 200 500 600 personen trouwen feesten huwelijksfeest

Trouwen in Corona tijd | Alles wat je moet weten over jullie bruiloft in corona tijd en de meestgestelde vragen.

Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!

Trouwen in coronatijd. Even schakelen, want dé mooiste dag van jullie leven hadden jullie je waarschijnlijk toch net even anders voorgesteld. Maar met veel creativiteit èn een flexibele locatie is er nog heel veel mogelijk. Want hé, een mooie dag gaat het hoe dan ook worden! Wij zetten de meestgestelde vragen op een rij.

Vraag 1 | Er gelden maximale gastenaantallen. Kan ik mijn huwelijksdag hier op aanpassen en zitten hier kosten aan verbonden?

Jazeker. Als er maximale aantallen gelden gaan we jullie huwelijksdag en aantallen hier op aanpassen. Als de aantallen naar beneden gaan worden hier geen extra kosten aan verbonden.

 

Tip: Maak alvast een plan A en B of C. Bijvoorbeeld een plan met 30 daggasten en een plan 50 gasten en een plan met 80+ gasten. Zo kunnen we sneller met elkaar schakelen en staan jullie niet voor verrassingen.

 

Tip: Is een feestavond niet mogelijk? Denk er dan eens over om meer (dag)gasten uit te nodigen en de dag af te sluiten met een uitgebreid gangendiner of gezellige borrel.

 

Personeel, zoals de ambtenaar, fotograaf of bode hoef je overigens niet mee te rekenen in deze aantallen.

Trouwen in corona tijd bij Kasteel Woerden

Vraag 2 | Hoe veel gasten passen er met 1,5 meter in één ruimte? 

Dit hangt af van de samenstelling van jullie gezelschap. Een gezelschap met veel singles doen natuurlijk meer met een ruimte dan een gezelschap met veel gezinnen. In de horeca is het de regel dat huishoudens bij elkaar mogen zitten, evenals 2 singles. Op basis van de geldende aanvullende maatregelen gaan we samen kijken voor een plattegrond. Een gerichte plattegrond op stellen? Neem gerust contact met ons op.

 

Tip: Past jullie gezelschap net niet in de ceremoniezaal? Denk dan eens aan het livestreamen van jullie huwelijksceremonie. Zo kan een deel van jullie gezelschap (in een andere ruimte) alsnog met jullie meekijken. Uiteraard kan de ceremonie bij goed weer ook buiten plaatsvinden. Onze binnenplaats is geschikt voor 100+ gasten met 1,5 meter afstand. Bekijk al onze zalen

Huwelijk in een kasteel - coronaproof trouwen met 1,5 meter afstand

Vraag 3 | Hebben jullie leuke ideeën om mijn bruiloft coronaproof te maken?

Jazeker. Wij hebben verschillende leuke opties voorbij zien komen;

Zijn er gasten aanwezig uit een risicogroep. Dan is het extra belangrijk om hier rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van kleuren armbandjes. Zo kunnen de gasten die extra afstand nodig hebben herkend worden aan het type kleur armbandje.

Is de mondkapjesplicht nog van toepassing? Maak dan gepersonaliseerde mandkapjes of geef een goodiebag mee met een mondkapje, bellenblaasje en andere leuke items.

Maak van te voren aan tafelindeling. Zo weten de gasten precies waar ze kunnen plaatsnemen.

TIP: plaats vóór de dinertafel een plattegrond zodat jullie gasten in één oogopslag weten waar ze mogen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een canvas op een schildersezel of print de plattegrond uit op A2 formaat.

Kies voor een tent of overkapping om de feestruimte groter te maken. Er zijn tenten in allerlei soorten en maten te huur. Hulp nodig? Wij helpen jullie hier graag mee. Stel hier je vraag.

Vraag 4 | Ik wil tijdens het feest gewoon dansen en knuffelen. Kan ik het feest verplaatsen?

Jazeker. Vorig jaar zagen we dit scenario veel voorbij komen. Jullie huwelijksdag kan dan afgesloten worden met een uitgebreid diner of borrel en voor het feest zoeken we een nieuwe mooie datum! Extra leuk om naar uit te kijken.

Vraag 5 | Ik wil het feest gewoon door laten gaan. Wat zijn leuke alternatieven?

Een feestavond is vaak het moment waarop er meer gasten uitgenodigd worden.

Is dansen en knuffelen nog niet mogelijk en is een zitplek voor iedere gast verplicht? Denk dan eens aan een andere invulling van het feest. Zo hebben wij in september 2020 de term ‘feestborrel’ het leven in geroepen. Een feest- en borrel in één, waarbij een DJ, band, spellen en gin-tonic bar tot een van de opties behoren. Met hoge statafels en barkrukken creëren we een informele sfeer en kan er direct een zitplek gecreëerd worden. All the way gaan? Ga dan voor bijvoorbeeld een pubquiz, stand up comedian of cocktailbar.

 

TIP: De feestborrel kan binnen plaatsvinden, maar ook op onze binnenplaats. Een overkapping of tent is dan een mooi alternatief. We weten in Nederland immers nooit wat het weer gaat doen en zo blijven jullie en de gasten in ieder geval droog.

Vraag 6 | De situatie is nog erg onzeker, maar ik wil de huwelijksdag nog niet verplaatsen. Wat zijn mijn opties?

Het liefst verzorgen wij jullie dag natuurlijk op de oorspronkelijke datum! Is de situatie nog erg onzeker dan bieden wij jullie de mogelijkheid om een extra datum met potlood in de agenda te zetten. Zo kunnen de voorbereidingen gewoon verder gaan en houden we tussentijds contact om snel te schakelen als dat nodig is.

Vraag 7 | Ik heb meer dan 100 gasten uitgenodigd maar wil niet in de aantallen schrappen. Wat zijn de mogelijkheden?

Hebben jullie meer dan 100 gasten uitgenodigd? Dan is het allicht een optie om deze gasten te verdelen over twee groepen. Denk bijvoorbeeld aan een receptie of feestborrel, verdeeld over 2 tijdsblokken. Zo kunnen jullie toch alle genodigen zien en spreken en voldoen we aan de maatregelen. Indien we buiten méér gasten mogen ontvangen dan binnen kunnen we het terras en binnenplaats natuurlijk ook gebruiken. 

 

TIP: Denk bijvoorbeeld aan een receptie vóór of na het diner in blokken van 2 uur.

Vraag 8 | Waar moeten wij qua eten en drinken rekening mee houden?

In de horeca is het zo dat we na een gezondheidscheck binnen de 1,5 meter mogen uitserveren. Een borrel, uitgebreid diner of lekkere hapjes zijn dus nog steeds mogelijk. Hebben jullie een buffet of shared dinner geboekt? Overweeg dan om te wisselen naar een uitgeserveerd diner. Zo hoeven gerechten niet met elkaar gedeeld te worden. Uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen om het diner verder uit te breiden met extra items zoals een Woerdense kaasplank met port, een frisse spoon tussen de gerechten door of lekkere amuses vooraf.

Huwelijksauto op de brug

Vraag 9 | Ik wil mijn huwelijksdag verplaatsen. Hoe gaat dit in z’n werk?

Als jullie hebben besloten om de huwelijksdag te verplaatsen gaan we samen kijken naar een nieuwe datum. Aan het verplaatsen van jullie huwelijksdag in Kasteel Woerden zitten voorwaarden verbonden. Zeker in deze tijd is de kans op moeten of willen verplaatsen meer aanwezig. Voor jullie en voor Kasteel Woerden zijn geblokte en geplande data waardevol. Vanaf het moment dat jullie de dag gereserveerd hebben kan Kasteel Woerden niet of moeilijker de dag aan een andere opdrachtgever aanbieden. Indien Kasteel Woerden door overheidsbepalingen tijdelijk moet sluiten en kunnen wij hierdoor jullie dag niet faciliteren, dan is het verplaatsen kosteloos. Indien het niet duidelijk is of Kasteel Woerden jullie van overheidswege mag bedienen hanteren wij een toeslag voor het verplaatsen van jullie huwelijksdag. Hierbij maken wij onderscheid in het laagseizoen en hoogseizoen. Bel gerust met onze huwelijksadviseur voor meer informatie en actuele voorwaarden.

Hoe jullie bruiloft er ook uit gaat zien, een mooie dag wordt het sowieso! Hebben jullie zelf leuke tips? Deel deze dan vooral met ons.


Delen en liken is elkaar inspireren en waarderen!